Receptjeim
Brigitta 2005.11.01. 18:15
Finomsgok
Kekszrd (csim kedvence)
Hozzvalk: 2 nagy csomagos Albert keksz, 2 csomag csokipuding, 25 dkg porcukor, 2 evkanl kakapor, 10 dkg kkuszreszelk, fl l tej, folpack frissentart flia, 25 dkg RAMA margarin
Elksztse: a tejben felfzzk a pudingokat, alaposan kihtjk. A porcukrot kikeverjk a margarinnal, hozzadunk 2 evkanl kakaport. A pudingos masszval a margarinos masszt sszekeverjk. A kekszeket egyms utn tve oszlopot formlunk gy, hogy minden egyes kekszet megkennk krmmel, teht oszlopokat "ragasztunk" kekszekbl a krm segtsgvel. A vgn kkuszba hempergetjk, majd folpackba csomagoljuk, htbe tesszk pihenni egy jszakra. Tlalskor ferdn szeleteljk, gy mutats lesz. Nagyon finom dessg, mindenki szeretni fogja:-)
CSOKOLDS KRM (ma talltam, nagyon j lehet:-)
Hozzvalk: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 25 dkg tcsokold, 2 cl konyak
A vajat a porcukorral nagyon alaposan kikeverjk, a 25 dkg tcsokoldt apr darabokra trdeljk, gz fltt felolvasztjuk, majd kicsit hlni tesszk. Nem szabad teljesen kihteni, mert megszilrdul, s neknk nem az a clunk vele:-) A mg folys, de mr nem forr csokihoz hozzadjuk a margarinos-porcukros elegyet, sszekeverjk, belecsorgatjuk a konyakot, nagyon alaposan sszedolgozzuk. Az eredeti recept tekercsnek rja, de szerintem ha pisktatszta tetejre kenem, gy is nagyon fincsi lesz. Ki fogom prblni, de kicsit tartok tle, hogy a hideg margarin s a mg langyos csokold milyen egyveleget fog alkotni, ha tallkoznak, mivel kztudott, hogy a margarinos massza, ha melegebb vagy hidegebb anyaggal vegyl, kicsapdik. Majd valahogyan sszehozom, de biztosan kiprblom.
GESZTENYS KOCKA (lehet, hogy ltez recept, mindenesetre nekem kipattant egy hasonl a fejemben:-)
Hozzvalk: pisktatszta (legyen mondjuk kakas piskta), a krmhez pedig tennk szvem szerint legalbb fl l tejsznt, legalbb 25 dkg gesztenyemasszt, egy pici rumaromt, vzben feloldott zselatint
A piskthoz 3 tojt srgjt sszekeverem 25 dkg porcukorral, lassan belecsorgatok 1-1 dl tolajat s vizet. Teszek hozz 2 evkanl kakaport, beleadok 25 dkg lisztet, 1 csomag stport, a vgn pedig nagyon vatosan hozzadom a 3 tojs felvert habjt. Kb. 20-25 percig stm (ksprbra figyelni!)
A krmhez kemny habot verek a tejsznbl, hozzadom az ttrt gesztenyemasszt, a pici rumaromt (szerintem kevesebbet, mint fl dl), jl eldolgozom, s belecsorgatom a kevs vzben feloldott, nem szilrd zselatint. A tetejre reszelek keveset a gesztenyemasszbl. Szerintem isteni finom lehet, mr rgta ki akarom prblni eme agyszlemnyemet Sok sikert hozz, ha valaki nekiveselkedik![:) :)](//gportal.hu:8080/image/smile/smile001.gif)
|