Receptjeim
Brigitta 2005.11.01. 18:15
Finomságok
Kekszrúd (öcséim kedvence)
Hozzávalók: 2 nagy csomagos Albert keksz, 2 csomag csokipuding, 25 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg kókuszreszelék, fél l tej, folpack frissentartó fólia, 25 dkg RAMA margarin
Elkészítése: a tejben felfőzzük a pudingokat, alaposan kihűtjük. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport. A pudingos masszával a margarinos masszát összekeverjük. A kekszeket egymás után téve oszlopot formálunk úgy, hogy minden egyes kekszet megkenünk krémmel, tehát oszlopokat "ragasztunk" kekszekből a krém segítségével. A végén kókuszba hempergetjük, majd folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára. Tálaláskor ferdén szeleteljük, így mutatós lesz. Nagyon finom édesség, mindenki szeretni fogja:-)
CSOKOLÁDÉS KRÉM (ma találtam, nagyon jó lehet:-)
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 25 dkg étcsokoládé, 2 cl konyak
A vajat a porcukorral nagyon alaposan kikeverjük, a 25 dkg étcsokoládét apró darabokra tördeljük, gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni tesszük. Nem szabad teljesen kihűteni, mert megszilárdul, és nekünk nem az a célunk vele:-) A még folyós, de már nem forró csokihoz hozzáadjuk a margarinos-porcukros elegyet, összekeverjük, belecsorgatjuk a konyakot, nagyon alaposan összedolgozzuk. Az eredeti recept tekercsnek írja, de szerintem ha piskótatészta tetejére kenem, úgy is nagyon fincsi lesz. Ki fogom próbálni, de kicsit tartok tőle, hogy a hideg margarin és a még langyos csokoládé milyen egyveleget fog alkotni, ha találkoznak, mivel köztudott, hogy a margarinos massza, ha melegebb vagy hidegebb anyaggal vegyül, kicsapódik. Majd valahogyan összehozom, de biztosan kipróbálom.
GESZTENYÉS KOCKA (lehet, hogy létező recept, mindenesetre nekem kipattant egy hasonló a fejemben:-)
Hozzávalók: piskótatészta (legyen mondjuk kakaós piskóta), a krémhez pedig tennék szívem szerint legalább fél l tejszínt, legalább 25 dkg gesztenyemasszát, egy pici rumaromát, vízben feloldott zselatint
A piskótához 3 toját sárgáját összekeverem 25 dkg porcukorral, lassan belecsorgatok 1-1 dl étolajat és vizet. Teszek hozzá 2 evőkanál kakaóport, beleadok 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, a végén pedig nagyon óvatosan hozzáadom a 3 tojás felvert habját. Kb. 20-25 percig sütöm (késpróbára figyelni!)
A krémhez kemény habot verek a tejszínből, hozzáadom az áttört gesztenyemasszát, a pici rumaromát (szerintem kevesebbet, mint fél dl), jól eldolgozom, és belecsorgatom a kevés vízben feloldott, nem szilárd zselatint. A tetejére reszelek keveset a gesztenyemasszából. Szerintem isteni finom lehet, már régóta ki akarom próbálni eme agyszüleményemet Sok sikert hozzá, ha valaki nekiveselkedik
|